ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На конкурсу који је расписало Министарство привреде, Општини Врњачка Бања одобрена су средства у износу од око 7,9 милиона динара за реализацију пројекта „Унапређивање инфраструктурне комуникације у зони изворишта и хотела у централном делу Врњачке Бање“.

stazeee

Овај пројекат је један од 26 које министарство суфинансира у оквиру Програма подршке развоју пословне инфраструктуре. Укупна вредност пројекта изградње пешачких стаза је око 16 милиона динара. Пројекат подразумева уређење пешачких стаза од бивете извора Снежник до ресторана Србија, односно стаза које повезују извор Снежник са новом променадом. Такође је предвиђено уређење две стазе поред Врњачке реке, од Снежника до ресторана Три голубице, као и три стазе у доњем делу, од „Три голубице“ до „Србије“.  У нове пешачке стазе биће уграђене бехатон плоче са бордуром од баштенских ивичњака.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.