ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

6. Међународни бизнис самит- БИСТ 2017 "Одрживи туризам пут ка успеху" одржава се у Врњачкој Бањи, од 23. до 25. јуна 2017. године, у Хотелу “Фонтана”.

Biznis samit 2017 1

Свечано отварање БИЗНИС САМИТА је заказано за 23.6.2017. године, у 12 часова, на Променади између Швајцарије и Гоча. Манифестацију прати сајамска изложба хране, пића и туристичких понуда, од Променаде ка Мосту љубави. Циљ овог скупа је да се кроз четири програмске целине, мултидисциплинарним приступом на јединствен начин представе бизнис, традиционалне, научне,културне,историјске и људске вредности,као и нове могућности и идеје за пословање. БИЗНИС САМИТ,чији су организатори Општина Врњачка Бања и Етно Центар Гегула из Краљева,окупиће бројне домаће и регионалне привредне субјекте,научне раднике,економске стручњаке,чланове Привредне коморе Србије, градоначелнике градова и председнике општина Републике Србије и Републике Српске,као и домаће званичнике и иностране дипломате.Подршку овом скупу је пружило Министарство трговине,туризма и телекомуникација Републике Србије,Привредна комора Србије, као и C.R.E.A.M EUROPA-SERBIA,JPP Aliansa.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.