ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Ангажовањем руководства Општине Врњачка Бања и менаџмента Општинске стамбене агенције, у Улици кнеза Милоша, код Кнез петролове пумпе, постављени су лед портали за успоравање саобраћаја којим се повећава безбедност свих учесника на овој  најоптерећенијој саобраћајници.

Led portali1 copy

Поред класичних упозорења о близини пешачког прелаза, лед портали мере брзину кретања возила са тзв. доплер радаром. Вредност овог матричног саобраћајног знака са уградњом износи око милион динара и донација је  ЈП "Путеви Србије".


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.