ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У протеклом периоду, уложено преко 30 милиона динара у асфалтирање више путних праваца на територији општине Врњачка Бања.

13.oktobar1

Захваљујући доброј сарадњи коју локална самоуправа и Општинска стамбена агенција Врњачка Бања имају са ЈП "Путеви Србије", асфалтирана је Улица 13. октобра, у дужини од 1000 m, као и путни правац поред липоваче основне школе на Метинским ливадама, у истој дужини. Новим асфалтом покривена је и Јастребачка улица, од Метинских ливада до Виле Данице, у дужини од 850 m. Становнике Улице Иве Андрића, као и житеље дела Шанетове и дела Доситејеве улице, после више година, обрадовао је нов асфалт. Укупна вредност ових радова је 26 милиона динара. Извођач радова  је ЈП "Крушевац пут", а инвеститор ЈП „Путеви Србије“.

Met livade
Општина Врњачка Бања је износом од 2,8 милиона динара финансирала радове на асфалтирању 700 m коловоза Улице Копаонички венац. Преко МЗ Врњачка Бања асфалтом је покривено три путна правца у насељеном месту Река, као и путни правац у насељеном месту Рај, чија је укупна вредност  1,8 милиона динара.
Како би Врњачка Бања задржала и оправдала статус општине прве туристичке категорије, челници врњачке општине најављују да ће се уређење саобраћајне инфраструктуре наставити и у наредном периоду, те да ће подједнако бити заступљени путни правци и у градској и у сеоским срединама.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.