ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Поводом почетка примене новог информационог система „е ЗУП”, министарка државне управе и локалне самоуправе, Ана Брнабић посетила је данас Општину Врњачка Бања.

20170616 120952

Након одржаног састанка са општинским руководством, у Услужном центру је демонстрирана услуга е ЗУП-а који повезује шест највећих база података у Србији: матичне књиге, базе МУП-а, Пореске управе, Фонда ПИО, Националне службе за запошљавање и Централног регистра обавезног социјалног осигурања. Врњачка Бања је друга локална самоуправа у Србији у којој је имплементиран овај систем који, по речима министарке, омогућава да држава буде сервис грађана. Запосленима у јавној управи, овај систем омогућава брзо и једноставно приступање подацима који су им потребни за одлучивање у управним поступцима које воде, а грађанима брзо и ефикасно остваривање њихових права.

e ZUP
Министарка Брнабић позвала је све локалне самоуправе да следе пример Општине Врњачка Бања и да се што пре укључе у информациони систем еЗУП, како би почеле ефикасну примену размене података по службеној дужности и омогућиле грађанима велике уштеде у времену и новцу.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.