ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Обавештавамо власнике и кориснике оштећених стамбених објеката, власнике привредних субјеката и власнике регистрованих пољопривредних газдинстава, који су претрпели штете у јунским поплавама  2017. године, да је Председник општине на предлог Штаб за ванредне ситуације прогласиo ванредну ситуацију услед елементарне непогоде, бујичне поплаве, на делу територије општине Врњачка Бања и то: територија МЗ Грачац у сливу Грачачке реке, МЗ Отроци у сливу Отрочке реке и МЗ Рсовци у сливу Рсовачке и Новоселске реке.

Poplave jun 2017

 

У складу са чланом 15. Закона о обнови након елементарне и друге непогоде („Сл. гласник РС“, бр. 112/15) Општина Врњачка Бања позива грађане, власнике привредних субјеката, стамбених објеката и регистрованих пољопривредних газдинстава са територије на којој је проглашена елементарна непогода да пријаве штету која је насталa 10. и 11.  јунa 2017.године, у року од 20 дана од дана објављивања овог позива. Захтев за пријаву, односно за процену штете подноси се на писарници Општинске управе Општине Врњачка Бања, канцеларија бр. 1 или месној канцеларији надлежној за  територију где је штета настала. Информације о подношењу захтева за процену и надокнаду штете можете добити директно у Услужном центру, Општинске управе Врњачка Бања, канцеларија бр. 3, на телефон 036 /601-223 и на сајту Општине Врњачка Бања - www.opstиnavrnјackabanјa.com., као и на број телефона начелника Штаба за ванредне ситуације 036/601-247. Захтеви се подносе у назначеном року, а најкасније до 3. јула 2017. године.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.