ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На предлог Штаба за ванредну ситуацију,  Председник општине Врњачка Бања  је, на данашњем хитном заседању, прогласио ванредну ситуацију на делу територије општине Врњачка Бања, у сливу Грачачке, Отрочке и Рсовачке реке.

20170611 103524

Констатовано је да је услед бујичних поплава које су, у ноћи између суботе и недеље, задесиле насељена места Грачац, Отроци и Рсoвци причињена велика материјална штета на инфраструктурним објектима. Бујичне поплаве су потпуно уништиле неколико великих мостова, на који начан је прекинута путна комуникација са више домаћинстава у угроженом подручју. Вода је носила стоку, аутомобиле, тракторе и пољопривредне машине, и продрла у више домаћинстава. Сви ресурси укључени су како би се најхитније нормализовао живот грађана са угроженог подручја. Комисије за процену штете већ се налазе на терену.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.