ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На данашњи дан, пре тачно годину дана, формирана је локална власт у општини Врњачка Бања. Након одржаних  локалних  избора 24. априла,  формирана је власт и тада је по први пут у врњачкој историји након увођења вишепаријског система, други пут заредом  поверење добио Председник општине, Бобан Ђуровић. На данашњи дан, Председник Скупштине општине Врњачка Бања, Иван Радовић изабран је на  ову функцију једногласно.  О раду првих годину дана и о даљим плановима, за Врњачке новине, Председник Скупштине, Иван Радовић, дао је интервју, који ћете читати у новом броју новина.

Ivan Radovic 2016.1 copy copy copy copy copy copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.