ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Oпштина Врњачка Бања подржала је пројекат „Инклузивна мапа приступачност Врњачке Бање“ који реализујe Удружење „Врњачки загрљај“ у сарадњи са Удружењем „Форум особа са инвалидитетом“.

mapa vrnjacka banja

Мапа обухвата објекте јавне намене који особама са инвалидитетом омогућавају несметан приступ и кретање. Уз помоћ мапе, особе са инвалидитетом могу лако да пронађу хотеле са садржајима прилагођеним инвалидитету. Сви грађани могу да се укључе у креирање мапе тако што ће попунити упитник и унети неки нови објекат који не постоји на овој интерактивној мапи која се стално ревидира и употпуњује. Инклузивна мапа приступачности Врњачке Бање веома је значајан извор информација за врњачке грађане и туристе, и за сада садржи 56 објеката: апотеке, банке, хотеле, установе, радње, изворе…
Детаљнију мапу приступачности објеката у Врњачке Бање можете погледати ОВДЕ


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.