ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Врњачка Бања је и ове године домаћин културно-научне манифестације „Мост математике“ која ће, од 25. до 28. маја, на једном месту окупити љубитеље ове науке.

most matematike copy

Поред екипа из Србије, учешће на манифестацији пријавиле су и екипе из Македоније, Румуније и Босне и Херцеговине. Свечано отварање заказано је за четвртак 25.05.2017. године, у сали врњачког биоскопа, са почетком у 19 часова. када ће се окупљеним поштоваоцима науке и математике, поред организатора и покровитеља, обратити и познати холандски математичар и уметник др Ринус Рулофс, који ће за ученике, у оквиру Моста математике, одржати предавање и радионице.

Програм манифестације Мост математике 2017. можете преузети овде


 

 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.