ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Представнике Московског образовног центра „Виктор Талалихин“ који се налазе у узвратној посети Угоститељско-туристичкој школи у Врњачкој Бањи угостио је председник врњачке општине, Бобан Ђуровић у свом кабинету.

20170519 192925 copy

У сдрачној атмосфери, Ђуровић је изразио велико задовољство сарадњом коју је наша школа остварила са једном овако озбиљном установом из главног града Русије, а која је у Врњачкој Бањи крунисана потписивањем уговора о обављању стручне праксе, размени ученика и заједничким наступима на такмичењима у Европи и свету. Изражавајући велику одушевљеност амбијентом Врњачке Бање и њеном природом, топлином и гостопримством на које су наишли, као и услугама Специјалне болнице „Меркур“, гости из Москве истакли су да ће радо Врњачку Бању посећивати и као туристи. Успостављање ове сарадње представља спону која ће омогућити и многе друге видове сарадње Врњачке Бање и Москве, пре свега у области туризма, али и у другим гранама привреде. Московски образовни центар „Виктор Талалихин“ носи име по хероју Другог светског рата, који је завршио ову школу. Данас је овај образовни центар један од највећих московских школских комплекса, у чијем саставу се налазе вртић, основна и средња школа.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.