ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Земља коју ће тим Врњачке Бање представљати на манифестацији „Србија у ритму Европе“ ове године је Република Кипар.

sure

Тим поводом кипарски амбасадор Константинос Елиадес боравио је у нашем месту, а добродошлицу му је пожелео председник општине Бобан Ђуровић са својим најближим сарадницима. Након пријема у кабинету где је било речи о привредној и културној сарадњи, али и о могућем братимљењу са неким од кипарских градова, амбасадор се састао са децом из Врњачке Бање која учествују на поменутој манифестацији. Представљање тима Врњачке Бање и упознавање са амбасадором Кипра организовано је у хотелу “Соларис”. Врњачки тим који чине шест девојчица, представио се извођењем дела кипарске песме, коју ће отпевати на такмичењу. Након тога уследио је обилазак Врњачке Бање, где су гостима предствљене услуге у оквиру Специјалне болнице “Меркур”, Музеј бањског лечења, Амфитеатар, као и туристичке атракције у централном бањском парку.

sre

На крају су, у знак сећања на данашњу посету, амбасадор Кипра и председник општине Бобан Ђуровић засадили дрво пријатељства.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.