ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Бобан Ђуровић потписао је уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о додели 25 милиона динара Општини Врњачка Бања за реализацију пројекта прве фазе уређења дела Чајкиног брда и лавиринта.

crkveno brdo

Пројекат подразумева израду пешачких стаза, постављање расвете, мобилијара, уређење хортикултуре на простору од преко 3 ha, као и уређење лавиринта у централном бањском парку. Овај пројекат представља наставак активности на уређењу целог Црквеног брда и формирања препознатљиве и јединствене туристичке целине на овим просторима која ће бити стављена у функцију рекреације и одмора врњчанима и гостима.

20170518 114308

Поред реконструкције Амфитеатра, изградње водопада и реализације поменутог пројекта, у току је и припрема пројекта „Ревитализација Леровог тунела у Црквеном брду“, изграђеног у II Светском рату. Ово Министарство је последњих година финансијски помогло реализацију, не само инфраструктурних пројеката, већ и бројних манифестација које се током године одржавају у Бањи, а по којима је она постала препознатљива у земљи и ван њених граница.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.