ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Општину  Врњачка Бања је посетиo тим Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођен в. д. помоћницом ресорне министарке проф. др Зоране Михајловић, Даринком Ђуран.  Врњачка Бања је, оценила је Ђуранова, позитиван пример у другој фази, јер је до сада донела 850 решења о озакоњењу и 1.457 инспекцијских решења о рушењу.  Вест са сајта министарства, погледајте ОВДЕ

zm 0

 

 

 

 

 

""""

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.