ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На Међународни дан музеја, који се у целом свету обележава са циљем да се нагласи значај музеја у друштвеном животу и идентитету заједница, у четвртак 18. маjа 2017. у 18 сати,  у Замку културе у Врњачкој Бањи, биће одржано Песничко вече драмско рецитаторске секције Факултета за хотелијерство и туризам Врњачка Бања.
Песничко вече се одржава у оквиру пратећег програма националног пројекта Музеји Србије од 10 дана 10 до 10.

Улаз је слободан.

zamak kulture vrnjacka banja copy

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.