ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Грађани Србије изабрали су Општину Врњачка Бања за један од омиљених српских брендова за 2016. годину. Ова локална самоуправа добитник је традиционалног и престижног признања „Top Serbian Brands 2016“ у категорији: специјална награда- најбоља промоција општине. Доделу ових престижних награда организује часопис „Top Serbian Brands“, Победници су изабрани на основу гласова грађана Србије, добијеним у оквиру независне и објективне анкете која је спроведена у фебруару 2017. године. Главни критеријуми приликом оцењивања били су: познатост бренда, врхунски квалитет, задовољство потрошача, одличност у пословању и пословни резултати.

Top Serbian Brands plaketa 52 opstina vrnjacka banja

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.