ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У организацији Савета за безбедност саобраћаја на територији општине Врњачка Бања, председник општине Бобан Ђуровић и аутор Приручника за обуку возача А, Б, Ц, Д и Е категорије, Зоран Сеизовић, поделили су 400 ових приручника ученицима трећег и четвртог разреда Гимназије и Угоститељско-туристичке школе. „Иницирајући данашњу акцију, Општина Врњачка Бања желела је да да свој допринос безбедности и обуци будућих возача“, рекао је Ђуровић обраћајући се младима и истакао да је веома поносан што су успели да дођу до једне веома важне књиге која све већу примену проналази и у другим општинама и градовима широм Србије. „Уз велику подршку Савета за безбедност саобраћаја који води Драган Говедарица и уз финансијску подршку локалне самоуправе, данас можемо овим приручником да помогнемо свима онима који су на прагу полагања возачког испита, да брже и лакше дођу до возачке дозволе.

СРЕДЊОШКОЛЦИМА ПОДЕЉЕНИ ПРИРУЧНИЦИ ЗА ОБУКУ ВОЗАЧА

Поред изузетне сарадње са Саветом за безбедност у саобраћају чије се бројне сличне идеје и акције успешно споровде, Ђуровић је истакао и изузетно добру сарадњу са Полицијском станицом Врњачке Бање, односно Центром за саобраћај.

СРЕДЊОШКОЛЦИМА ПОДЕЉЕНИ ПРИРУЧНИЦИ ЗА ОБУКУ ВОЗАЧА

„У школи сте стекли знања која ће вам служити за цео живот. Наставићете и даље школовање, а ова књига би требало да вам послужи да вам у животу буде лакше, да се боље сналазите у саобраћају, а најважније од свега, и за ваше родитеље и за вас, јесте да будете безбедни. Неки од вас су већ постали возачи, неки ће тек постати, а надам се да ће вам уз ову књигу бити лакше да се подсетите прописа које сте заборавили или за оне који ће тек полагати да им омогући да лакше савладају градиво“, рекао је Зоран Сеизовић.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.