ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Данас је одржана девета редовна седница СО Врњачка Бања. На почетку рада, одборници су усвојили дневни ред  и записник са прошле седнице. У оквиру дневног реда, усвојен је План детаљне регулације Центар1 – Аутобуска станица, одлука о изменама и допунама Одлуке о плаћању самодоприноса за пензијско и инвалидско осигурање лице која самостално обављају уметничку  или другу делатност у области културе, као и извештаји о раду Установе Спортски центар, Културни центар, Туристичке организације, Општинске управе, Народне библиотеке „Др Душан Радић“ и ПУ „Радост“, као и извештај о раду Фонда за унапређење пољопривреде и руралног развоја општине Врњачка Бања. Дата је сагласност и на именовање в.д. директорке Народне библиотеке „Др Душан Радић“ Марије Петковић и в.д. директора ЈП „Бели Извор“, Стевановић Ратомира.  У оквиру дневног реда седнице, Председник општине је информисао јавност о инвестицијама у хотелијерству у општини Врњачка Бања. По речима Председника општине, Скупштина је једногласно усвојила Одлуку о целокупној продаји ХТП „Фонтана“, али да је Агенција за приватизацију уз сагласност надлежног министарства, сматрала да ће се постићи већа цена приликом појединачне продаје хотелских предузећа. До сада је продата „Фонтана“ коју је по почетној цени купила фирма Јужна Бачка, хотел „Звезда“, коју је по почетној цени купила фирма Цептер и кафе „Швајцарија“ коју је купила фирма „Ацико“ из Краљева. У току ове и наредне године, очекује се завршетак инвестиција на изградњи и реконструкцији хотелских капацитета. У оквиру усвојеног Плана општег распореда места за заузеће јавне површине, дефинисани су и изглед монтажних објеката као и боја сунцобрана и тенди. 

kk

 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.