ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Успостављање сарадње између словеначких и врњачких привредника циљ је данашњег скупа који су, у препуној Великој сали, организовали Словеначки пословни клуб и Oпштина Врњачка Бања.

DSCN1245

Представљaјући могућности ширења привредне сарадње двеју земаља Данијела Фишаков, председница Словеначког пословног клуба у Београду, рекла је да је интерес овог Клуба да се врњачки привредници упознају са Словенијом и могућностима привредне сарадње словеначких компанија у Србији и у Словенији. „Словеначке инвестиције у Србији су веће него што су српске инвестиције у Словенији, али данас и у будућности видимо потенцијале улагања српских компанија у Словенији“, рекла је Фишаков и захвалила Општини Врњачка Бања на прилици да се Клуб и привредници из Словеније представе у Врњачкој Бањи.

DSCN1240

„Наша општина је једна од две у Србији која је члан Словеначког пословног клуба и сада смо решили да то и „материјализујемо“, односно да кренемо у једну акцију у којој ће се словеначке банке и привреда представити нашим привредницима и покушати да проширимо, односно да започнемо сарадњу која би била на обострано задовољство, а можда се изграде и нове фабрике у Врњачкој Бањи и околини, рекао је Душан Стевановић, помоћник председника општине. Милан Ђукановић, директор продаје компаније „Datalab“ представио је своју компанију која се бави савременим свеобухватним пословним информационим системом за вођење, управљање и развој предузећа. Поред њега, то исто учинили су и Владимир Ћурчић из NLB банке, Ђорђе Кешељевић из „DDOR Garant“, Милан Милосављевић из „Bisnode“. У име врњачких привредника присутнима се обратио Миомир Михајловић.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.