ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

vaskrs copy

Са великом радошћу, свим верницима честитамо највећи хришћански празник – Васкрс. Нека нам свима заједно чин Христовог страдања и Васкрсења буде путоказ вере, наде и љубави, међусобног поштовања и толеранције, путоказ како треба живети и жртвовати се за веру, државу, нацију и за своје ближње. Христос Васкресе!

Председник општине                Председник СО

Бобан Ђуровић                          Иван Радовић


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.