ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Општина Врњачка Бања, у сарадњи са ПССС Краљево ДОО, организује трибину за пољопривредне произвођаче у четвртак, 13. априла 2017. године, са почетком у 12 сати, у скупштинској сали.

poljoprivreda1

Tеме у оквиру трибине су: Презентација Правилника за подстицаје у пољопривреди за 2017. годину Владе Републике Србије и Општине Врњачка Бања, Примена ефективних микроорганизама у производњи биљне здравствено безбедне хране (примена у засадима малине и купине) и Перспективе и могућности организованог гајења лековитог биља, прикупљања шумских плодова и природног лековитог биља. Додатне информације у вези трибине можете добити од председника Комисије за пољопривреду и село, Жарка Марковића на број телефона: 062 – 631-309.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.