ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Мештани Жичке улице и насеља Дубоки поток, након више деценија, дочекали су да и поред њихових кућа прође асфалт. Средства су обезбеђена у буџету Општине Врњачка Бања, са позиције одржавање путева.

DSC 0634

Жичка улица асфалтирана је у дужини од 530 метара, а вредност радова је око 3 милиона динара. Радове је изводило предузеће Нови Пазар пут у сарадњи са Општинском стамбеном агенцијом. Поред ових радова, у насељу Дубоки поток у Новом Селу асфалтирана је и деоница пута, у дужини од 140 метара, која представља најкраћу везу Врњачке Бање и овог села. Вредност изведених радова је око 750.000 динара. Тек асфалтиране деонице обишли су председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, члан Општинског већа, Саша Грковић и директор Општинске стамбене агенције, Бранислав Бежановић.

DSC 0543

 


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.