ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Поводом обележавања 18. годишњице од почетка НАТО бомбардовања на СР Југославију, породице палих бораца, представници локалне власти, удружења и грађани одали су пошту погинулим Врњчанима и положили венце на Спомен-плочи код Црквеног брда.

nato 18 god

Своје младе животе у одбрани земље дали су: Дејан Цветљанин, Живан Петровић, Дејан Петковић, Срђан Лакићевић, Дејан Миленковић и Миодраг Богосављевић, храбро се борећи као припадници својих војних јединица. Подсетивши на храброст и оданост наших хероја, заменик председника општине, Иван Џатић рекао је: „Обавеза свих нас је да градимо боље односе, да стварамо боље услове за живот и рад, да нам предузећа функционишу, да се развија наша општина. Само на такав начин одужићемо се нашим борцима...њима који ће и даље живети у нашим сећањима“.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.