ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У току пролећног сређивања Врњачке Бање, у току је процедура расписивања јавних набавки за ревитализацију обе пешачке стазе од минералног извора Снежник до хотела Србије.  Пројекат су са по осам милиона динара финансирали Министарство привреде РС и општина Врњачка Бања. Овим пројектом предвиђена је санација пешачких стаза, равнање терена и унапређења боље инфраструктурне комуниакције са извориштима. Завршетак радова планиран је до јула месеца и почетка летње сезоне.

Vrnjacka Banja Banja Srbije

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.