ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На конференцији за новинаре, организованој поводом представљања резултата пописа, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић истакла је да је на територији Републике Србије више од 2.200.000 незаконито изграђених објеката, од којих је до данашњег дана пописано 1.353.463.

popis

На основу процене 50 локалних самоуправа које још увек нису окончале попис, преостало је још око 240.000 објеката. На пословима озакоњења ангажовано је са евиденције Националне службе за запошљавање преко хиљаду додатних лица, а попис је до сада окончало или приводи крају око сто јединица локалних самоуправа, док се окончање пописа на целој територији Републике Србије очекује до краја марта 2017. године. Врњачка Бања, поред Чачка, Лесковца, Ниша и Крупња, једна је од пет најбољих локалних самоуправа у пословима пописа објеката.
По завршетку пописа, следећи циљ је да локалне самоуправе једнако ефикасно крену у доношење решења о озакоњењу. “До сада је донето 44.006 решења о озакоњењу и само од такси су наплаћене 1,2 милијарде динара. Због тога ће општине и градови добити и нове квоте колико ће решења о озаконењу морати да донесу, како бисмо и тај посао завршили до краја мандата ове Владе”, рекла је Михајловићева.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.