ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Пројекат "Агро бизнис инкубатор - смањење незапослености младих" спроводи Омладински центар Врњачка Бања у сарадљи са партнерима Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, Агрономски факултет у Чачку, Општина Врњачка Бања и Фондација ФРОНТ Нови Пазар, а уз финансијску подршку Амбасаде  Сједињених Америчких Држава у Србији .

Pazar 24 febr

У складу са планираним активностима у оквиру овог пројекта у току фебруара одржана су предавања из области иновација у пољопривреди у Врњачкој Бањи, Новом Пазару и Београду чиме је код ових партнера завршена прва фаза пројекта.

Profesori Rajic i Zivkovic

Предавања су одржали еминентни стручњаци, ппрофесори са Пољопривредних факултета и института.
Проф. др. Александра Јевтић са Високе пољопривредне школе у Прокупљу је, на захтев партнера, 17. фебруара 2017 предавање у Новом Пазару, а 23. фебруара студентима на Пољопривредном факултету у Земуну одржала предавања на тему "Узгој рибе у рибњацима". Врњачка Бања и Нови Пазар су исказали потребу за предавањима на тему "Оптимизација трошкова у сточарској произвосњи" и Регистрација пољопривредна газдинства и удружења пољопривредникако која су одржали професори са Пољопривредног факултета из Земуна проф. др. Зоран Рајић и проф. др. Драгић Живковић дана 24 02. (Нови Пазар) и 25 фебруара (Врњачка Бања).
Дана 27. фебруара су такође одржана 2 предавања и то "Иновације и трендови у прехрамбеној индустрији" и Мере "ИПАРД" програма. Предавач из области иновација је била др. Соња Вељовић са Економског института Београд , а на теми ИПАРД-а предавачи су били Зорица Здравковић и Марко Богојевић из Пољопривредне саветодавне и стручне службе из Краљева.

US Embassy Serbia Vector
Сва предавања су била успешна, посетиоци су постављали конкретна питања чиме су разрешили по неку своју недомицу. У Новом Пазару и Београду корисници су били само млади, док је у Врњачкој Бањи су поред незапослених младих присуствовали и пољопривредници.
У периоду од марта до краја маја пројекат ће се фокусирати ка изради бизнис планова у Агро бизнис инкубаторима који ће се налазити код сваког партнера. Корисници ће моћи да своје бизнис идеје прточе у бизнис планове како би се проверила исплативост за инвестирање. Бизнис планове ће контролисати ментори координатори и као финални резултат овог пројекта млади ће се конкурисати за средства на конкурсима код развојних фондова, како би могли да отпочну или проошире свој сопствени бизнис.

В.Крстић

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.