ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У присуству потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова, Небојше Стефановића данас је руководство Општине Врњачка Бања и Специјалне болнице Меркур свечано пустило у рад стару бушотину на извору Снежник.

FBO 3626

Због незадовољавајућег квалитета воде, ова бушотина је по препоруци Завода за јавно здравље из Краљева затворена 2012. године. Активностима Специјалне болнице Меркур и Општине Врњачка Бања, и уз подршку ресорних министарстава, 2015. године отворена је нова бушотина на овом извору. Анализама у прошлој и овој години утврђено је да је вода са старе бушотине потпуно исправна и да задовољава све критеријуме за експлоатацију у балнеолошке сврхе, те ће од данас поново бити доступна свим грађанима и гостима Врњачке Бање.

FBO 3650 1


Са овог окупљања послата је порука да Врњачка Бања одговорно чува смисао њеног постојања, њену срж и њену традицију.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.