ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На конкурсу који је расписало Министарство привреде, Општини Врњачка Бања одобрена су средства у износу од око 7,9 милиона динара за реализацију пројекта „Унапређивање инфраструктурне комуникације у зони изворишта и хотела у централном делу Врњачке Бање“.

stazeee

6. Међународни бизнис самит- БИСТ 2017 "Одрживи туризам пут ка успеху" одржава се у Врњачкој Бањи, од 23. до 25. јуна 2017. године, у Хотелу “Фонтана”.

Biznis samit 2017 1

Ангажовањем руководства Општине Врњачка Бања и менаџмента Општинске стамбене агенције, у Улици кнеза Милоша, код Кнез петролове пумпе, постављени су лед портали за успоравање саобраћаја којим се повећава безбедност свих учесника на овој  најоптерећенијој саобраћајници.

Led portali1 copy

У протеклом периоду, уложено преко 30 милиона динара у асфалтирање више путних праваца на територији општине Врњачка Бања.

13.oktobar1

Предмет: Позив на јавну расправу - ЛОКАЛНИ АНТИКОРУПЦИЈСКИ ПЛАН ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ЗА ПЕРИОД 2017. – 2020.ГОДИНЕ

Преузмите документа:

ПОЗИВ ЗА ЈАВНУ РАСПРАВУ

ЛОКАЛНИ АНТИКОРУПЦИЈСКИ ПЛАН ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ЗА ПЕРИОД 2017. – 2020.ГОДИНЕ

Место и време одржавања: Сала Скупштине општине Врњачка Бања, среда 21.06.2017. године са почетком у 14 часова.


 

Поводом почетка примене новог информационог система „е ЗУП”, министарка државне управе и локалне самоуправе, Ана Брнабић посетила је данас Општину Врњачка Бања.

20170616 120952

Обавештавамо власнике и кориснике оштећених стамбених објеката, власнике привредних субјеката и власнике регистрованих пољопривредних газдинстава, који су претрпели штете у јунским поплавама  2017. године, да је Председник општине на предлог Штаб за ванредне ситуације прогласиo ванредну ситуацију услед елементарне непогоде, бујичне поплаве, на делу територије општине Врњачка Бања и то: територија МЗ Грачац у сливу Грачачке реке, МЗ Отроци у сливу Отрочке реке и МЗ Рсовци у сливу Рсовачке и Новоселске реке.

Poplave jun 2017

 

Поткатегорије

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.