ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Врњачка Бања је и ове године домаћин културно-научне манифестације „Мост математике“ која ће, од 25. до 28. маја, на једном месту окупити љубитеље ове науке.

most matematike copy

Председник општине Бобан Ђуровић потписао је уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о додели 25 милиона динара Општини Врњачка Бања за реализацију пројекта прве фазе уређења дела Чајкиног брда и уређење лавиринта.

crkveno brdo

Представнике Московског образовног центра „Виктор Талалихин“ који се налазе у узвратној посети Угоститељско-туристичкој школи у Врњачкој Бањи угостио је председник врњачке општине, Бобан Ђуровић у свом кабинету.

20170519 192925 copy

Земља коју ће тим Врњачке Бање представљати на манифестацији „Србија у ритму Европе“ ове године је Република Кипар.

sure

Општину  Врњачка Бања је посетиo тим Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођен в. д. помоћницом ресорне министарке проф. др Зоране Михајловић, Даринком Ђуран.  Врњачка Бања је, оценила је Ђуранова, позитиван пример у другој фази, јер је до сада донела 850 решења о озакоњењу и 1.457 инспекцијских решења о рушењу.  Вест са сајта министарства, погледајте ОВДЕ

zm 0

 

 

 

 

 

""""

На Међународни дан музеја, који се у целом свету обележава са циљем да се нагласи значај музеја у друштвеном животу и идентитету заједница, у четвртак 18. маjа 2017. у 18 сати,  у Замку културе у Врњачкој Бањи, биће одржано Песничко вече драмско рецитаторске секције Факултета за хотелијерство и туризам Врњачка Бања.
Песничко вече се одржава у оквиру пратећег програма националног пројекта Музеји Србије од 10 дана 10 до 10.

Улаз је слободан.

zamak kulture vrnjacka banja copy

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"

Грађани Србије изабрали су Општину Врњачка Бања за један од омиљених српских брендова за 2016. годину. Ова локална самоуправа добитник је традиционалног и престижног признања „Top Serbian Brands 2016“ у категорији: специјална награда- најбоља промоција општине. Доделу ових престижних награда организује часопис „Top Serbian Brands“, Победници су изабрани на основу гласова грађана Србије, добијеним у оквиру независне и објективне анкете која је спроведена у фебруару 2017. године. Главни критеријуми приликом оцењивања били су: познатост бренда, врхунски квалитет, задовољство потрошача, одличност у пословању и пословни резултати.

Top Serbian Brands plaketa 52 opstina vrnjacka banja

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.