ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Најстарија културна манифестација у Врњачкој Бањи - 41. Фестивал филмског сценарија почиње  13. августа на Летњој позорници “Данило Бата Стојковић”.

41 ffs

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, Удружење пријатеља Данила Бате Стојковића, у славу и част нашег легендарног глумца, и ове године организује, „Батине дане“ на Летњој позорници у Врњачкој Бањи.

batini dani 2017

Решењем Одсека за привреду и друштвене делатности, Општинске управе  Врњачка Бања  утврђена је измена режима саобраћаја, односно затварање дела улице Моше Пијаде за време трајања манифестације,,LOVE FEST,,.

love fest

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић примио је представнике Евангелистичке школе за туризам и технологију из Рамале који, заједно са ученицима ове школе, у оквиру размене, бораве у Врњачкој Бањи.

20170801 111020

Одељење за ванредне ситуације у Краљеву најавило је да ће се у суботу, 5. августа, огласити сирене поводом обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији хрватске војске под називом „Олуја“.  

sirena

Тачно у подне, на целој територији Републике Србије, активираће се сирене емитовањем звучног сигнала “престанак опасности”, у трајању од 60 секунди.


 

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на екстремно високе температуре које ће потрајати до 6. августа и кретати се од 35 до 39 степени, понегде и преко 40 степени.

temperature

Дванаести међународни фестивал класичне музике „Врњци“, који се реализује од 20. до 30. јула 2017. године, под покровитељством Општине Врњачка Бања и ПИ Организације за колективно остваривање права интерпретатора из Београда, биће отворен у четвртак, 20. јула 2017. године, са почетком у 20 сати, у Замку културе у Врњачкој Бањи.

XII MFKM plakat mfkm 2017 a4

Поткатегорије

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.