ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Дванаести међународни фестивал класичне музике „Врњци“, који се реализује од 20. до 30. јула 2017. године, под покровитељством Општине Врњачка Бања и ПИ Организације за колективно остваривање права интерпретатора из Београда, биће отворен у четвртак, 20. јула 2017. године, са почетком у 20 сати, у Замку културе у Врњачкој Бањи.

XII MFKM plakat mfkm 2017 a4

Дан након свечане седнице општине Врњачка  Бања, у Великој сали, уприличен је пријем за делегације братских општина, које су у разговорима са Председником општине Врњачка Бања, Бобаном Ђуровићем, представили своје пројекте и функционисање локалних самоуправа. На састанку је било речи и о успостављању прекограничне сарадње, имајући у виду да општине које су у ЕУ, користе њихове фондове, као што је Брезнички хум. На пријему су били представници општине Жабљак, Карпош, Звечан, Брезнички хум и Шмартно об Паки.

20170715 193403

 

У ново отвореном хотелу „Цептер“, на обележавање свечане седнице Дана општине, окупили су се бројни пријатељи и сарадници општине Врњачка Бања. У обраћању Председник СО, Иван Радовић, захвалио је нагрaђенима што дају пример и лични допринос у пословању и промоцији свог места.

FB1 0496 copy

У Основној школи „Попински борци“, одељење у Пискавцу, 14. јула председник општине Бобан Ђуровић отворио је нову фискултурну салу, која је , како је истакао  мултифункционална, јер ће је користити и ђаци и спортисти који буду долазили на припреме.

hala piskavac
– План је да ова хала буде будућа „Кућа кошарке“, а млађе категорије репрезентације Србије су већ имале припреме у њој. Такође, и КК Црвена Звезда је већ користила ову халу, а у будућности ће се сва важна кошаркашка дешавања бити одржавати у овој хали. Паркет и кошеви су стандардизовани, и зато ће моћи сви да је користе – рекао је Бобан Ђуровић.

У Врњачкој Бањи почиње реализација пројекта вредног преко милион евра- изградња нове зграде врњачке Гимназије коју финансира Министарство науке, просвете и технолошког развоја.

 FB1 0225

Јуниорске кошаркашке репрезентације Србије и Турске одиграће два хумантарна меча за нашег малог суграђанина Луку Весића, 6. и 7. јула у Хали „Владе Дивац“ са почетком у 20 часова.

Директор Спортског центра Врњачка Бања Душан Радовић  обратио се Врњчанима и свим људима добре воље : „Поштовани суграђани,  молимо вас да четвртак и петак који су пред  нама покажете своју хуманост и помогнемо нашем младом суграђанину Луки Весићу који се бори са карциномом синусног канала.  Ваше донације можете уплатити на хуманитарни жиро рачун 205-9011007086223-86 или убацити донацију у кутију која ће бити постављена на улазу у Халу „Владе Дивац“.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић примио је у свом Кабинету помоћника министра просвете за инспекцијски надзор, Богољуба Лазаревића и директоре центара за стручно усавршавање Републике Србије.

20170706 131222

Поткатегорије

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.