ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитега у Крагујевцу, организује Међународну научну конференцију “Туризам у функцији развоја Републике Србије - бањски туризам у Србији и искуства других земаља“.

fakultet za turizam i hotelijerstvo copy copy

 

Конференција је одржава, од 2. до 4. јуна 2016. године. На скупу се очекује велики број учесника из земље и иностранства. Потврђено је учешће из Русије, Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Украјине, Чешке, Словачке, Хрватске, Словеније, Шпаније и Румуније.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.