ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Одбор за пољопривреду и село СО Врњачка Бања, у сарадњи са ЈП „Сточарско-ветеринарски центар“ Велика Плана, организује стручно предавање из области селекције, репродукције и исхране говеда и свиња у сали ОШ „Бранко Радичевић“ у Грачацу, 26.03.2016. године, са почетком у 17 сати.

poljoprivreda

 

Теме предавања су:


1. Оплемењивање домаћих животиња- селекција и исхрана крава;

Излаже, Др сци. Радивоје Ђурђевић, генетичар, доктор пољопривредних наука

2. Најчешћи узроци поремећаја плодности говеда;

Излаже Др Слободан Петровић, специјалиста за репродукцију домаћих животиња

3. Репродукција и исхрана свиња;

Излаже Др Мирко Благојевић, специјалиста за репродукцију домаћих животиња

Поред предавача биће присутни мр Горан Јаковљевић, директор Центра и Мирослав Маринковић, ветеринар специјалиста.
У наставку Зимске школе, Сортимент семенског кукуруза за сезону 2016. представиће фирма – Агримакс, док ће фирма „Ђенерали осигурање“ Србија представити Програм осигурања животиња, усева и плодова.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.