ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На основу одлуке Светске стонотениске федерације, Врњачка Бања је и ове године домаћин највећег турнира за младе стонотенисере код нас - "Serbian Youth Open 2015 ". Турнир се одржава у сарадњи Општине Врњачка Бања и Стонотениског савеза Србије, од 7. до 11.10.2015. године,у хали „Владе Дивац“.

stonoteniski turnir vrnjacka banja

На првенству учествују 22 националне репрезентације из целог света: Белгије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Енглеске, Италије, Канаде, Катара, Кувајта, Немачке, Португалије, Румуније, Саудијске Арабије, Словеније, Словачке, Туниса, Хрватске, Црне Горе, Чешке Републике, Шведске, Швајцарске и домаћина Србије. Јуниори и кадети надметаће се у 12 дисциплина и то: јуниори (мушки и женски) тим, јуниори (мушки и женски) сингл, јуниори (мушки и женски) дубл, кадети (мушки и женски) тим, кадети (мушки и женски) сингл, кадети (мушки и женски) дубл.

Церемонија отварања заказана је за петак, 9. октобар 2015. године, у 17,30 сати, у Спортској хали Владе Дивац, када ће учеснике поздравити помоћник министра омладине и спорта, Урош Зековић и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.