ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

 

Поводом октобра - месеца борбе против карцинома дојке, а у оквиру кампање ,,ПОДРЖИ ДА СЕ ОДРЖИ“, Женски центар ,,Милица,, из Врњачке Бање, уз подршку Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“, Траг фондације, удружења, бициклистичких клубова и локалних самоуправа кроз које пролази, организује караван подршке ,,ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ,,. 

daj pedalu raku

Циљ каравана је да на свом путу повеже људе из различитих градова, како великих центара, тако и малих места из унутрашњости Србије, како би заједно тога дана вожњом бицикле подржали све оне који се боре са овом опаком болешћу и скренули пажњу на важност превентивних прегледа у циљу смањења смртности. Учесници каравана вожњом бицикла демонстрирају и важност физичке активности и здравих стилова живота у циљу очувања здравља.
Караван започиње свој пут 3. октобра са Трга Републике у Београду. Скуп почиње од 10 сати, а полазак каравана је заказан у 11сати. На путу до Врњачке Бање караван ће пролазити кроз прелепе крајеве Србије, задржаваћи се на пунктовима подршке у Крагујевцу, Чачку и Краљеву, док ће завршна манифестација бити организована у 18 сати на платоу хотела Звезда, у Врњачкој Бањи.
Долазак каравана у пратњи бициклиста и мотоциклиста у Врњачку Бању очекује се око 18 часова. На платоу испред хотела Звезда, поред организатора каравана и представника локалне самоуправе, присутнима ће се обратити и прим. др Верица Јовановић - шеф канцеларије за скрининг рака Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“.
На крају манифестације предвиђен је концерт врњачког роцк бенда.
Скуп бициклиста који желе да тога дана буду део каравана је у 17 часова испред хотела Звезда, одакле ће организованом вожњом кренути у сусрет каравану до НИС-ове пумпе.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.