ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У циљу отклањања последица суше у пољопривредним газдинствима, а посебно у решавању проблама исхране стоке и припреме силаже, у понедељак 17.08.2015.године, у Подунавцим (Сала Дома културе), од 19 часова, Одбор за пољопривреду и село Скупштине општине Врњачка Бања организује стручно предавање на тему: „Припрема силаже у ванредним временским условима изазваним сушом“.

kukuruz

Предавање ће одржати Др Бора Динић, научни саветник Института за крмно биље Крушевац, еминентни стручњак за припрему сточне хране и исхрану животиња, а нарочито за припрему и чување силаже. Позивамо сточаре и стручњаке из области пољопривреде да својим присуством, кроз усвајање нових научних сазнања, отклоне све недоумице око припреме и чувања силаже у ванредним временским условима како би се избегле евентуалне последице.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.