ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, Фонда за унапређење пољопривреде и руралног развоја, а у организацији Одбора за пољопривреду и село, 25. јула 2015. године, од 9 до 16 часова, биће одржана манифестација „Прва бразда-  Ново Село 2015 - треће такмичење орача тракториста“. Ова манифестација се реализује на више локација,  у просторијама месне заједнице и на платоу у Занатском центру у Новом Селу, као и на игралишту код полигона. Програмом је  обухваћен теоријски део такмичења, спортско-забавна такмичења, стручна предавања, изложбе пољопривредне механизације, пољопривредних производа, старих заната, органских производа „Прва органска бразда“, као и такмичење у орању на њиви.

prva brazda letak i pozivnica01


 

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.