ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У петак, 3. јуна 2015.године, у Замку културе, биће отворена документарна изложба „150 година бечке улице Рингштрасе од почетка изградње до данас“ Аустријског културног форума из Београда. Кустоси изложбе су Манфред Тумбергер и др Стефан Куценбергер. Изложба чије је отварање заказано за у 19 часова, има за циљ да представи историјски развој ове најпознатије бечке улице, чија је изградња представљала један од највећих урбанистичких пројеката на свету, као и да представи њен значај у економском и духовном животу града чији је изглед променила заувек.

150 godina becke ulice


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.