ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Биолошка изложба „Старо и нестало воће Србије“ Природњачког музеја из Београда биће отворена 20. јуна 2015. године, у 19 сати, у Замку културе. Аутор изложбе је Александра Савић, кустос овог музеја. Изложба „Старо и нестало воће Србије“ има за циљ да представи богатство, лепоту и разноврсност аутохтоног воћа наших крајева, које је потребно забележити, истражити и сачувати за будуће генерације.

staro i nestalo voce


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.