ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У среду 27. маја 2015, са почетком у 20 часова, у Замку културе, биће отворена изложба слика Бранислава Михајловића "40 портрета ".

Бранислав Михајловић је рођен у Београду 1961. године, Пореклом, по оцу је везан за Ћуприју, а по мајци за Врњачку Бању. Дипломирао је и магистрирао сликарство на Факултету ликовних уметности. Добитник је бројних награда. Има богату излагачку активност од преко седамдесет самосталних и око три стотине групних изложби, уметничких сајмова и салона у Португалији, Шпанији, Холандији, Србији и другим земљама. Живи и ради у Португалији.

PORTRETA BANE MIHAJLOVIC POZIVNICA

Циклус „40 портрета", настао у периоду од 2010. до 2014. године, део је једног обимнијег пројекта од преко 200 портрета личности које су обележиле време ауторовог живота. Представља, по речима аутора, „колективни портрет" значајне генерације српских интелектуалаца који су обележили другу половину 20. Века, а које је он сусретао у кући, као сараднике и пријатеље свога оца, познатог књижевника, академика Драгослава Михаиловића.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.