ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Канцеларија за младе и ОК „Спортисимо“ организују, у недељу, 24. маја 2015. године, традиционални одбојкашки турнир за девојчице из Рашког и Моравичког округа. Отварње турнира, који ће се одржати у Хали " Владе Дивац", у Врњачкој Бањи, заказано је за 9 часова. На овогодишњем турниру учествује двадесет најбољих екипа Шумадијског и Рашког округа. Циљ турнира, који окупља преко 200 учесника, је развој женске одбојке, као и развој одбојке и спорта на територији општине Врњачка Бања. Позивамо све љубитеље спорта да својим присуством дају подршку овој манифестацији

OBOJKASKI TURNIR


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.