ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Општина Врњачка Бања се, и ове године, придружила милионском броју учесника Међународног Дана изазова 2015. године.Дан изазова је најзначајнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира Светска Асоцијација Спорта за све и има за циљ анимацију што већег броја грађана ради укључења у рекреативним активностима са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

DAN IZAZOVA 2015

За Дан изазова у Србији, који се реализује под покровитељством Министарства за омладину  и спорт, резервисана је последња среда месеца маја.Дан изазова је истовремено и дан који креира самосвест и ентузијазам, дан активног живљења у којем се не бирају најспособнији, дан који ангажује све грађане без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус, и сл.Минимални задатак у оквиру Дана изазова је да се сваки грађанин бави одређеним спортско- рекреативним активностима у трајању од најмање 15 минута. Општина Врњачка Бања и Канцеларија за младе позивају све суграђане да нам се придруже 27. маја, на Тргу културе, тачно у подне, и дају свој допринос успешној реализацији ове акције.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.