ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

ta

У сарадњи са Аустријским културним форумом у Београду, у петак 24. априла 2014. у 19. сати, у Замку културе, биће отворена изложба "Беч 1814/15 - град и конгрес". Ова документарна поставка, која долази из Бечког градског и покрајинског архива представља Беч као сцену овог великог дипломатског догађаја. У том смислу приказано је како се представио сам град,  како су га доживели  гости и учесници, какви су контакти успостављени ван дипломатског подијума, као и како је становништво доживело овај догађај.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.