ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

EXP 010 KONJOVIC 2017 POZIVNICA

Преузмите материјал:

Дневни ред - 4. седница

Извештај о остварењу прихода и извршењу расхода буџета општине Врњачка Бања за период 1.1.2016. -30.6.2016.године

Ребаланс Одлуке о буџету општине Врњачка Бања за 2016.годину

Образложење одлуке о ребалансу буџета

Извештај о извршењу буџета на дан 30.06.2016. године

Одлука 3-потисивању уговра за конверзију Борјак и БИ

Одлука 4.-измена Одлуке о оснивању ЈП Нови Аут.-капитал

Одлука 5-израда ЛАП за избеглице

Одлука 6-оснивање МЗ Отроци

Одлука 7-измена Одлуке о радном времену

Одлука 8- окупљање грађана

Одлука 9-оснивање ДОО за управљање отпадом

Одлука 10-Измена Одлуке фин.помоћи породици

Одлука 11-измена Одлуке о соц.заштити

Одлука 12-Енергетски менанџмент

Одлука 13-Споразум за изградњу кућа за Роме

Одлука 14-измена одлука за управљаца природним добрима

Одлука 15-измена Одлуке о доприносу за уређење земљишта

Одлука -измене Одлуке о фин.помоћи породици

Одлука -измена Одлуке о социјалној заштити

Одлука -конверзија БИ и Борјак Пред.општине

Одлука о доприносима-измена 19.09.

Закључак -УТШ комуналије

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитега у Крагујевцу, организује Међународну научну конференцију “Туризам у функцији развоја Републике Србије - бањски туризам у Србији и искуства других земаља“.

fakultet za turizam i hotelijerstvo copy copy

 

Одбор за пољопривреду и село СО Врњачка Бања, у сарадњи са ЈП „Сточарско-ветеринарски центар“ Велика Плана, организује стручно предавање из области селекције, репродукције и исхране говеда и свиња у сали ОШ „Бранко Радичевић“ у Грачацу, 26.03.2016. године, са почетком у 17 сати.

poljoprivreda

 

На основу одлуке Светске стонотениске федерације, Врњачка Бања је и ове године домаћин највећег турнира за младе стонотенисере код нас - "Serbian Youth Open 2015 ". Турнир се одржава у сарадњи Општине Врњачка Бања и Стонотениског савеза Србије, од 7. до 11.10.2015. године,у хали „Владе Дивац“.

stonoteniski turnir vrnjacka banja

 

Поводом октобра - месеца борбе против карцинома дојке, а у оквиру кампање ,,ПОДРЖИ ДА СЕ ОДРЖИ“, Женски центар ,,Милица,, из Врњачке Бање, уз подршку Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“, Траг фондације, удружења, бициклистичких клубова и локалних самоуправа кроз које пролази, организује караван подршке ,,ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ,,. 

daj pedalu raku

У циљу отклањања последица суше у пољопривредним газдинствима, а посебно у решавању проблама исхране стоке и припреме силаже, у понедељак 17.08.2015.године, у Подунавцим (Сала Дома културе), од 19 часова, Одбор за пољопривреду и село Скупштине општине Врњачка Бања организује стручно предавање на тему: „Припрема силаже у ванредним временским условима изазваним сушом“.

kukuruz

Предавање ће одржати Др Бора Динић, научни саветник Института за крмно биље Крушевац, еминентни стручњак за припрему сточне хране и исхрану животиња, а нарочито за припрему и чување силаже. Позивамо сточаре и стручњаке из области пољопривреде да својим присуством, кроз усвајање нових научних сазнања, отклоне све недоумице око припреме и чувања силаже у ванредним временским условима како би се избегле евентуалне последице.


 

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, Фонда за унапређење пољопривреде и руралног развоја, а у организацији Одбора за пољопривреду и село, 25. јула 2015. године, од 9 до 16 часова, биће одржана манифестација „Прва бразда-  Ново Село 2015 - треће такмичење орача тракториста“. Ова манифестација се реализује на више локација,  у просторијама месне заједнице и на платоу у Занатском центру у Новом Селу, као и на игралишту код полигона. Програмом је  обухваћен теоријски део такмичења, спортско-забавна такмичења, стручна предавања, изложбе пољопривредне механизације, пољопривредних производа, старих заната, органских производа „Прва органска бразда“, као и такмичење у орању на њиви.

prva brazda letak i pozivnica01


 

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.