ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Дешавања и најаве
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Преузмите материјал:

Дневни ред - 4. седница

Извештај о остварењу прихода и извршењу расхода буџета општине Врњачка Бања за период 1.1.2016. -30.6.2016.године

Ребаланс Одлуке о буџету општине Врњачка Бања за 2016.годину

Образложење одлуке о ребалансу буџета

Извештај о извршењу буџета на дан 30.06.2016. године

Одлука 3-потисивању уговра за конверзију Борјак и БИ

Одлука 4.-измена Одлуке о оснивању ЈП Нови Аут.-капитал

Одлука 5-израда ЛАП за избеглице

Одлука 6-оснивање МЗ Отроци

Одлука 7-измена Одлуке о радном времену

Одлука 8- окупљање грађана

Одлука 9-оснивање ДОО за управљање отпадом

Одлука 10-Измена Одлуке фин.помоћи породици

Одлука 11-измена Одлуке о соц.заштити

Одлука 12-Енергетски менанџмент

Одлука 13-Споразум за изградњу кућа за Роме

Одлука 14-измена одлука за управљаца природним добрима

Одлука 15-измена Одлуке о доприносу за уређење земљишта

Одлука -измене Одлуке о фин.помоћи породици

Одлука -измена Одлуке о социјалној заштити

Одлука -конверзија БИ и Борјак Пред.општине

Одлука о доприносима-измена 19.09.

Закључак -УТШ комуналије

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитега у Крагујевцу, организује Међународну научну конференцију “Туризам у функцији развоја Републике Србије - бањски туризам у Србији и искуства других земаља“.

fakultet za turizam i hotelijerstvo copy copy

 

Одбор за пољопривреду и село СО Врњачка Бања, у сарадњи са ЈП „Сточарско-ветеринарски центар“ Велика Плана, организује стручно предавање из области селекције, репродукције и исхране говеда и свиња у сали ОШ „Бранко Радичевић“ у Грачацу, 26.03.2016. године, са почетком у 17 сати.

poljoprivreda

 

На основу одлуке Светске стонотениске федерације, Врњачка Бања је и ове године домаћин највећег турнира за младе стонотенисере код нас - "Serbian Youth Open 2015 ". Турнир се одржава у сарадњи Општине Врњачка Бања и Стонотениског савеза Србије, од 7. до 11.10.2015. године,у хали „Владе Дивац“.

stonoteniski turnir vrnjacka banja

 

Поводом октобра - месеца борбе против карцинома дојке, а у оквиру кампање ,,ПОДРЖИ ДА СЕ ОДРЖИ“, Женски центар ,,Милица,, из Врњачке Бање, уз подршку Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“, Траг фондације, удружења, бициклистичких клубова и локалних самоуправа кроз које пролази, организује караван подршке ,,ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ,,. 

daj pedalu raku

У циљу отклањања последица суше у пољопривредним газдинствима, а посебно у решавању проблама исхране стоке и припреме силаже, у понедељак 17.08.2015.године, у Подунавцим (Сала Дома културе), од 19 часова, Одбор за пољопривреду и село Скупштине општине Врњачка Бања организује стручно предавање на тему: „Припрема силаже у ванредним временским условима изазваним сушом“.

kukuruz

Предавање ће одржати Др Бора Динић, научни саветник Института за крмно биље Крушевац, еминентни стручњак за припрему сточне хране и исхрану животиња, а нарочито за припрему и чување силаже. Позивамо сточаре и стручњаке из области пољопривреде да својим присуством, кроз усвајање нових научних сазнања, отклоне све недоумице око припреме и чувања силаже у ванредним временским условима како би се избегле евентуалне последице.


 

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, Фонда за унапређење пољопривреде и руралног развоја, а у организацији Одбора за пољопривреду и село, 25. јула 2015. године, од 9 до 16 часова, биће одржана манифестација „Прва бразда-  Ново Село 2015 - треће такмичење орача тракториста“. Ова манифестација се реализује на више локација,  у просторијама месне заједнице и на платоу у Занатском центру у Новом Селу, као и на игралишту код полигона. Програмом је  обухваћен теоријски део такмичења, спортско-забавна такмичења, стручна предавања, изложбе пољопривредне механизације, пољопривредних производа, старих заната, органских производа „Прва органска бразда“, као и такмичење у орању на њиви.

prva brazda letak i pozivnica01


 

 

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, а у организацији Завичајног музеја - Замак културе Културног центра Врњачке Бање, од 20. до 30. јула 2015. године, одржава се Десети међународни фестивал класичне музике „Врњци“. Овај једанаестодневни фестивал квалитетне уметничке музике, са виртоузима на својим инструментима, по својој концепцијској поставци јединствен је у Србији. Временски дугом програмском акцијом представља континуитет едукативног културног деловања. Поред концерата врхунских мајстора, посетиоци могу да виде музичке филмове, да присуствују мултидисциплинарном програму, презентацији реномираних светских издавачких кућа, упознавању са градитељима инструмената, промоцији музичких књига.

X MEDJUNARODNI FESTIVAL KLASICNE MUZIKE 2015

Посебан сегмент чине пратећи програми посвећени херитологији, у оквиру којих се организују изложбе посвећене промоцији музике, промоцији наслеђа Врњачке Бање и наслеђа Републике Србије. Један сегмент посвећен је и обележавању годишњица. Са фестивала, гостујући композитор компонује и оставља бар једно дело посвећено Врњачкој Бањи, па је тако издата једна свеска са посвећеним делима. Основни императив овог фестивала је борба за успостављање вредносног система који не нуди само забаву, већ комплетан културно-уметнички садржај.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.