ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Активности о раду управе
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

kori udovicki

У уторак, 13. октобра 2015. године са почетком у 18 часова, на Факултету организационих наука одржан је OPEN NIGHT 2015 У сусрет доброј управи. У оквиру догађаја потисан је и споразум о сарадњи између Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Факултета организационих наука, и одржан панел на тему Задовољство грађана и привреде управним услугама. Овом догађају присуствовали су и представници Општинске управе општине Врњачка Бања.

Потпредседница Владе др Кори Удовички је нагласила да је потписивање споразума о сарадњи са Факултетом организационих наукавеома значајан, не само за јавни сектор, већ и за академске грађане, који ће, по њеним речима, имати бољи увид у рад јавне управе и локалне самоуправе и сазнање на који начин, било да се запошљавају у јавном или приватном сектору,могу да допринесу осавремењивању система који се тичу свакога од нас.

Министарка др Кори Удовички, представила је и пројекат „Бебо, добродошла на свет“, којим се планира да се комплетна пријава новорођенчади обавља одмах у породилишту. То значи да грађани Србије у 2016. више неће морати да обилазе многобројне шалтере да би, нпр. пријавили рођење детета и обезбедили другу документацију. Све то ће се спроводити на једном месту – у самом породилишту. Мајка ће у породилишту моћи детету да да име, одреди адресу становања, држављанство, дакле све оно што се иначе завршава код матичара, у локалном МУП-у, у Фонду за здравствено осигурање....

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.