ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Активности о раду управе
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Opstina vrnjaka Banja

Данас је у Великој сали СО Врњачка Бања, одржана Јавна расправа о ребалансу буџета општине Врњачка Бања, на којој су осим директних и индиректних корисника, присуствовали одборници и чланови општинског Већа, као и стручне службе локалне самоуправе.

По речима шефице Одсека за финансије, Гордане Узуновић, ребаланс је рађен на основу усклађивања са Законом о буџетском систему, а на основу захтева извршног органа. Поврећање прихода у односу на предходну одлуку о ребалансу је за 74 милиона динара. Такође у овом ребалансу планирана су и финансијска средства у износу од 2,5 % за отпремнине, по препоруци министарке, Кори Удовички, и Министарства државне управе и локалне самоуправе. По речима, заменика начелника Управе, Славише Пауновића, корисници средстава неће моћи више да преузимају обавезе без сагласности Председника општине. Остварење овако планираних прихода остаје на висини од око 80% , осим прихода, планираних продајом општинске имовине, која зависи од фактора остварења истих.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.