ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Активности о раду управе
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Savez za rekreativni sport

Помоћник председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић примио је данас представнике Савеза за рекреативни спорт Србије. Повод састанка био је договор у вези организације 41. Републичких сеоских олимпијских игара које би требало да се одрже, у септембру месецу, у Врњачкој Бањи. 

Тачан датум одржавања ове манифестације која сваке године окупља од 800 до 1500 учесника, биће прецизиран почетком маја за када је заказана Скупштина Савеза.
На састанку је било речи и о успостављању система street спорта у нашем месту који би трајао током целог лета и укључивао све заинтересоване угоститељске раднике, привреднике, децу, госте и посетиоце Врњачке Бање. Да би приближио овакав вид рекреације што већем броју људи, Савез планира штампање пропагандног материјала и обезбеђивање награда за најистакнутије учеснике.
Након пријема организован је обилазак спортских терена.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.