ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Активности о раду управе
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

grb

Јуче је одржана 28. редовна седница Већа, на којој су чланови Већа усвојили Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске Управе општине Врњачка Бања.

Новина у новој Систематизацији је формирање бесплатне правне помоћи. На овај начин грађани ће бесплатно моћи да добију правни савет или помоћ у писању судског поднеска. Веће је разматрало и остале тачке дневног реда које су упућене Скупштини на усвајање, тако да ће одборници врњачке општине разматрати, између осталог Нацрт Одлуке о измени Одлуке о радном времену у трговинским, занатским и угоститељским објектима, Предлог одлуке о покретању поступка за отуђење станова из јавне својине, као и извештаји о раду и реализацији програма за 2014. годину, ПУ „Радост“, Културног центра и општинске Стамбене агенције.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.