ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Активности о раду управе
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

СПИСАК СЛУЖБЕНИХ ЕВИДЕНЦИЈА И КОНТАКТ ПОДАЦИ ЛИЦА ОВЛАШЋЕНИХ ЗА РАЗМЕНУ ПОДАТАКА О ЧИЊЕНИЦАМА ИЗ СЛУЖБЕНИХ ЕВИДЕНЦИЈА

kori udovicki

У уторак, 13. октобра 2015. године са почетком у 18 часова, на Факултету организационих наука одржан је OPEN NIGHT 2015 У сусрет доброј управи. У оквиру догађаја потисан је и споразум о сарадњи између Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Факултета организационих наука, и одржан панел на тему Задовољство грађана и привреде управним услугама. Овом догађају присуствовали су и представници Општинске управе општине Врњачка Бања.

Opstina vrnjaka Banja

Данас је у Великој сали СО Врњачка Бања, одржана Јавна расправа о ребалансу буџета општине Врњачка Бања, на којој су осим директних и индиректних корисника, присуствовали одборници и чланови општинског Већа, као и стручне службе локалне самоуправе.

Savez za rekreativni sport

Помоћник председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић примио је данас представнике Савеза за рекреативни спорт Србије. Повод састанка био је договор у вези организације 41. Републичких сеоских олимпијских игара које би требало да се одрже, у септембру месецу, у Врњачкој Бањи. 

grb

Јуче је одржана 28. редовна седница Већа, на којој су чланови Већа усвојили Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске Управе општине Врњачка Бања.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.