ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић са сарадницима примио је делегацију пословних људи и дипломата из Мађарске који су заинтересовани за инвестирање у области енергетике, управљања водама и бањски туризам, као и куповину постојећих хотела.

Priejm Madjarska 2016

Делегација је била у саставу: Шоћ Габор, директор Банке „EXIM“, Мађарска, Жолт Буковиц, директор Регионалне канцеларије Банке „EXIM“, Атила Галамбаш, Комитет за Западни Балкан, Томас Бако, задужен за економски развој у Амбасади Мађарске, др Милан Радуновић, власник и директор ЕИС, Београд и др Душан Јанић, председник Активне Србије. Приликом првог сусрета, Председник општине Ђуровић упознао је госте из Мађарске са потребама и пројектима Врањачке Бање и могућностима за инвестирање. На скупу је представљена мађарска „EXIM“ банка и њене могућности у финансирању израде стратешких докумената и пројеката Врњачке Бање и изражена заинтересованост за успостављање сарадње између мађарских и врњачких привредника.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.