ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Свечаном седницом која је уприличена у сали Скупштине општине Врњачка Бања обележен је Дан ватрогасаца Србије и још једна година успешног рада и постојања Доборвољног ватрогасног друштва у Врњачкој Бањи.

DVD 2016

Обраћајући се окупљеним званицама, Председник општине Бобан Ђуровић похвалио је храброст, пожртвованост и спремност ових племенитих људи да се супротставе свакој непогоди и истакао да ће ова локална самоуправа и даље пружати свесрдну подршку раду овог Друштва на унапређењу противпожарне културе и заштите у нашој општини.

DVD copy

27. септембар прославља се као Дан ватрогасаца Србије на основу одлуке коју је Извршни одбор Ватрогасног савеза донео 1953. године, у знак сећања на ватрогасну чету Града Краљева која је ратне 1941. године успела, свирајући, да премаршира преко моста на реци Ибар и напусти окупиран град. Убрзо затим овај дан почиње да се прославља као Дан ватрогасаца Југославије.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.