ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Врњачка Бања имала је један од запаженијих наступа на недавно одржаном Међународном сајму туризма у Москви.

sajam moskva 2016

Да одмор у Србији постаје све атрактивнији руским туристима, говори и велико интересовање руских туроператора и постетилаца сајма за богату туристичку понуду која је представљена на штанду Туристичке организације Србије, а посебно за Врњачку Бању и услуге које пружа Специјална болница “Меркур“. Велики је број остварених контаката и састанака које су са пословним људима из света туризма одржали председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, помоћник председника општине, Милутин Думановић и директор Туристичке организације, Иван Трифуновић. 

IMG 5053

Поред наступа на једном од пет водећих сајмова туризма у свету, у плану ове локалне самоуправе и Туристичке организације Врњачка Бања је да се још интензивније укључи у промоцију врњачког туризма на руском тржишту.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.