ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник врњачке општине, Бобан Ђуровић и представници Аграрног фонда уручили су данас уговоре о субвенцијама пољопривредним произвођачима са територије општине Врњачка Бања.

DSCN9580

Потписано је 16 уговора на основу којих се субвенционише обнављање и увећање сточног фонда, кроз доделу грла, као и набавка система за наводњавање за оне који се баве ратарском производњом, а желе да прошире своје капацитете или да стандардизују процес производње кроз ове технолошке мере.

DSCN9579

Данашњем окупљању у сали присуствовали су и учесници Сеоских олимпијских игара који су са овог такмичења донели нашој Општини једну златну и једну сребрну медаљу.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.